STATEMENT

BENEDICTE LYSSAND

Min kunst handler om å observere de små viktige detaljene i livet. Det handler om å se hvordan snøkrystaller svever og lander i snøen eller registrere hvordan frøkapsler åpner seg i solen. Det handler om å forstå sammenhengene mellom alle de små komponentene som utgjør den store helheten. Jeg prøver å fange noen av disse magiske hverdagshendelsene og mysteriene og illustrerer dem ved å lage tredimensjonale objekter eller visualisere de gjennom mine Land Art prosjekter.

 

Mitt engasjement ligger i å formidle temaer visuelt -for å skape oppmerksomhet. Det visuelle har en iboende kraft til å vekke nysgjerrighet i mennesket når ord kommer til kort. Denne kraften prøver jeg å utnytte til det maksimale for å få vist frem de tingene som engasjerer meg. Verkene ender opp med å fortelle historier om politikk, samhandling mellom mennesker og små tilfeldigheter som ender opp med å forandre verdenshistorien.

 

Det håndlagde er viktig i objektene mine. Det gir dem en taktil kvalitet og et personlig uttrykk. Jeg arbeider med gamle ting jeg finner og blander de med nye materialer. Disse elementene kombinerer jeg med gamle tradisjonelle sølv- og grovsmedteknikker som gjør dem holdbare for fremtiden. I Land Art prosjektene er det de naturlige nedbrytbare materialene og det temporære som er det viktige. Her ligger fokuset i å bruke materialer som komposterer og gir noe tilbake til stedet hvor verket befinner seg.

Benedicte Lyssand Copyright 2015 ©

All Rights Reserved